- تبلیغات -
مردم از انواع گوناگون نویز برای کمک به خوابشان استفاده می کنند.اما چه نویزی می تواند بهترین خواب آور باشد؟ ما در پیژامه، تحقیقاتی مربوط به نویز سفید (وایت نویز) و نویز صورتی (پینک نویز) و تاثیر آن روی خواب انجام دادیم که اکنون قصد داریم با شما به اشتراک بگذاریم.
نویز سفید چیست؟
وایت نویز یا نویز سفید به سیگنالی گفته میشود که توان آن بهطور یکنواخت در همهٔ فرکانسها توزیع شده باشد. به طور خاص ترکیبی از همهی فرکانسهای صداست که گوش انسان قادر به شنیدن آن است.زمانی که یک شخص این ترکیب را میشنود، معمولا شبیه صدای یک آبشار به نظر میرسد.
چرا مردم از نویز سفید استفاده می کنند
نویز سفید قادر است که نویزهای بلندتر را پوشش دهد.این نویز های دیگر مثل صدای ترافیک، صدای تلویزیون همسایه و از این قبیل صداها می توانند باعث بهم خوردن خواب شبانه شوند.زمانی که نویز سفید در اتاق خواب شخصی پخش میشود میتواند به از بین بردن صداهای بیرون و نویزهای غیرعادی کمک و شما را به خواب وادار کند.
مطالعه ای در سال 1990 در مجلهی بایگانی بیماریهای زمان کودکی نشان میداد که نویز سفید به خوابیدن نوزادان کمک می کند.مطالعه ای دیگر در سال 2016 در مجلهی علوم مراقبت بیان میکرد که نویز سفید به پوشش سروصداهای محیطی در بخش مراقبتهای ویژه، که بخش بسیار شلوغی هم هست کمک می کند.این پوشش سروصدا، به بهبود وضعیت خواب بیماران این بخش کمک می کند. و مطالعه ای دیگر در سال 2004 در مجلهی داروی خواب نیز نشان می دهد که بیمارانی که در معرض نویز سفید قرار میگیرند بهتر میخوابند به دلیل اینکه نویز سفید به طور چشمگیری سروصداهای پس زمینه و دیگر سروصداهای زیاد را مخفی می کند.
نویز صورتی چیست؟
نویز صورتی به عنوان نویزی که حجم صدا را تا 3 دسی بل در هر اکتاو کاهش می دهد طبقه بندی میشود، نویز صورتی همانند نویز سفید نویزی تصادفی است. با این تفاوت که در نویز صورتی، فرکانسهای بالاتر قدرت طیفی کمتری نسبت به فرکانسهای پایین تر دارند.
- تبلیغات -
چرا مردم از نویز صورتی استفاده می کنند
شاید به این دلیل مردم از نویز صورتی استفاده میکنند که فکر میکنند این نویز عملکرد بهتری در بهبود خواب دارد. با این حال، تحقیقاتی که این ادعا را حمایت کنند خیلی کمتر از تحقیقاتی است که نویز سفید را حمایت می کنند.
برای مثال، مطالعه ای در سال 1991 در مجلهی صدا و لرزش نشان میدهد که خوابیدن در معرض یک نویز ثابت عمیقتر است چرا که پالس های ناهماهنگی که از مغز ممکن است ایجاد شود و باعث فعال شدن ترکیب شبکیه چشم و در نهایت بیداری شود را سرکوب میکند. البته، در این مطالعه نقش نویز صورتی و برتری آن، خیلی آشکار نبود.
اما در مطالعهای دیگر که در سال 2012 در مجلهی زیست شناسی تئوری صورت گرفت، متوجه شدند که نویز ثابت صورتی می تواند بهم ریختگی موجهای مغز را کاهش دهد. همچنین دریافتند که نویز صورتی می تواند خواب مناسبتری را ایجاد کند و باعث بهبود کیفیت خواب میشود. و یک مطالعهی دیگر در سال 2013 در نورون نشان داد که افرادی که هنگام خواب در معرض نویز صورتی بودند، خواب عمیقتری را نسبت به افرادی که در معرض سروصدا قرار داشتند تجربه کردند.
نویز سفید برای خواب بهتر است یا نویز صورتی؟
اگر چه گفته میشود که نویز صورتی (پینک نویز) به خوابیدن کمک بیشتری میکند، اما تحقیقاتی که از این فرض پشتیبانی میکنند در مقایسه با نویز سفید (وایت نویز) خیلی کم هستند. بنابراین، شاید بهتر باشد که از نویز سفید برای خوابیدن استفاده کنید چون تحقیقات بیشتری هم تاثیرات این نویز را حمایت میکنند.
در عین حال، به خاطر داشته باشید که نویزها می توانند به هرکس پاسخ متفاوتی دهند. ممکن است یک نویز روی شخصی جواب دهد اما برای شما تاثیری نداشته باشد، پس وقت آن است که نویزهای مختلف را امتحان کنید.
چه اطلاعات جالبی
منم تا حالا در مورد این صداها نشنیده بودم 🙂
ممنون از نظر شما
واقعا شنیدن صداهای اینمدلی به آدم کمک میکنه؟؟؟ خوب چطوری باید گوش بدیم به این نویز ها یا از کجا گوش بدیم؟؟؟
https://pizhameh.com/noise
برای شنیدن نویزهای مختلف میتونین به این لینک مراجعه کنین
چندین سال پیش من هم مشکل بی خوابی داشتم و شب ها به زور و خیلی دیر خوابم میبرد، یه نفر بهم گفت که داستان شب یا وایت نویز گوش بدم سر یه ساعت مشخص قبل خواب و این و تبدیل به عادت کنم از اون تاریخ به بعد خدا رو شکر بیخوابیم کامل درمان شد به شما هم پیشنهاد میکنم
مرسی از انتقال تجربتون?
داستانهای شب و نویزهای مختلف سایت ما رو هم امتحان کنین، مطمئنم پشیمون نمیشین?
صدای برفک تلویزیون های آنالوگ هم نویز سفید محسوب میشه…
من بره درس خوندن استفاده میکنم…
اولش شاید آزار دهنده باشه، ولی اگه عادت کنی بهش کارت راه میوفته…
برنامه White Noise رو بگیرین، یکی از صدا هاش همون نویز سفیده(صدای برفک تلویزیون های آنالوگ) نویز صورتی و… اینارو هم داره…