- تبلیغات -
علت ریختن آب دهان روی بالش چیست؟
اگر صبحها که بیدار میشوید، بالشتان از آب دهان خیس شده و کلی از این بابت خجالت میکشید، باید بدانید که دیگر زمان آن رسیده است تا برخی عادتهای خوابتان را تغییر داده و از ریختن آب دهان در خواب جلوگیری کنید. ریختن آب دهان روی بالش برای بعضی افراد با طاق باز خوابیدن رفع میشود، اما در کل طاق باز خوابیدن خوب نیست و به تنهایی ریسک خروپف کردن در خواب را بالا میبرد و برای افرادی که در خواب آب به گلوشان میپرد یا آپنه خواب دارند، اصلاً توصیه نمیشود.
به پیشنهادات پیژامه برای درمان ریختن آب دهان در خواب عمل کنید، اما اگر باز هم جواب نگرفتید، برای درمان آن در خواب باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به بررسی راهحلهای موجود خواهیم پرداخت.
راهکارهای جلوگیری از ریختن آب دهان
- طاق باز بخوابید
سعی کنید شبها روی پشت نخوابید تا بالشتان خیس نشود. یکی دیگر از دلایل ریختن آب دهان در هنگام خواب به پهلو خوابیدن است که باعث باز شدن دهان میشود، و آب دهان روی بالش میریزد. سعی کنید طاق باز بخوابید و دو طرفتان بالش یا پتو بگذارید که باعث شوند نصفه شب در خواب غلت نزنید و تا صبح به حالت طاق باز بمانید و از ریختن آب دهان جلوگیری شود.
- سر خود را بالا نگه دارید.
- تبلیغات -
کسانی که از ریختن آب دهان در خواب گلایه میکنند، باید شبها سرشان را روی بالش بالا بگیرند. اگر نمیتوانید طاق باز بخوابید و عاشق به پهلو خوابیدن هستید، سعی کنید سر خود را در موقعیت عمودیتری قرار دهید تا دهانتان بسته بماند و آب دهان روی بالش نریزد. هر چه موقع خواب سر به سمت بدن خمتر باشد، احتمال باز ماندن دهان در خواب و ریختن آب دهان هم بیشتر میشود.
- اگر میخواهید آب دهان روی بالش نریزد، با بینی نفس بکشید.
سعی کنید از محصولات پاک کننده بینی مثل قطره و اسپری باز کننده بینی استفاده کنید تا سوراخ های بینیتان باز شود. و تا حد امکان از بینی تنفس کنید تا دهان بهانهای برای باز شدن نداشته باشد.
قبل از رفتن به رختخواب، روغن اکالیپتوس یا گلاب بو کنید تا مجاری بینیتان باز شود و خواب آرامتری داشته باشید.
همچنین میتوانید دوش آب گرم بگیرید، سعی کنید حمام را پر از بخار کنید و نفس عمیق بکشید تا مجاری تنفسیتان موقع خواب بسته نباشد.
- اگر عفونت سینوسی دارید، حتما درمانش کنید
اگر عفونت سینوسی دارید یا از بینی ترشحات مختلفی دارید، حتما به فکر درمانش باشید. عفونت سینوسی باعث جمع شدن بزاق اضافی هنگام خواب میشود. و میتواند علاوه بر ریختن آب دهان باعث مشکلات دیگری نیز شود.
- داروهایی که باعث افزایش بزاق دهان میشوند را کنار بگذارید.
افزایش بزاق ازعوارض بعضی داروهاست، اگر داروی خاصی مصرف میکنید به طور مثال کلوزاپین، حتما اطلاعات دارویی روی جعبه را بخوانید و یا با پزشکتان برای قطع آن دارو و تجویز دارویی جایگزین مشورت کنید، تا از ریختن آب دهان روی بالش جلوگیری کنید.
- ممکن است آپنه خواب داشته باشید.
آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب، باعث می شود شبها بریده بریده و کم عمق نفس بکشید. سیگار کشیدن و فشارخون بالا احتمال ابتلا به آپنه خواب را افزایش میدهد و شما را در معرض سکته قلبی و مغزی نیز قرار میدهد.
پزشک شما می تواند با انجام آزمایشات مختلف تست خواب و بررسی وضعیت شما در خواب، آپنه خواب را تشخیص دهد.
- دلیل ریختن آب دهان در خواب ممکن است گرفتگی مجاری تنفسی باشد.
با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی مطئن شوید که راه تنفسیتان گرفته یا تنگ نباشد، چون باعث میشود در خواب نتوانید به راحتی با بینی نفس بکشید و باعث ریختن آب دهان در خواب شود.
- چاقی میتواند از دلایل ریختن آب بزاق روی بالش باشد.
اگر اضافه وزن داشته باشید، احتمال ریختن آب دهان در خواب بیشتر میشود. پس با یک برنامه درست غذایی و ورزش، وزن کم کنید. بیش از نیمی از افرادی که آپنه خواب دارند از چاقی رنج میبرند. رژیم غذایی و ورزش خود را تنظیم کنید تا به یک وزن سالم برسید در نتیجه شبها کمتر آب دهانتان روی بالش بریزد. در مواردی که بیمار از چاقی مفرط رنج میبرد حتی لازم است با جراحی چاقی وزن کم کرد تا شبها با اختلالات کمتری بخوابد.
- درمان قطعی آپنه خواب، ریزش آب دهان روی بالش را رفع میکند.
علاوه بر کاهش وزن، آپنه خواب به روش های مختلفی درمان میشود. کسانی که به آپنه خواب مبتلا هستند باید از مصرف الکل و قرص خواب جلوگیری کنند و سعی کنند شبها زود بخوابند. اسپری و قطره باز کننده بینی و شستشوی بینی با آب نمک نیز می تواند به پاک کردن مجاری بینی کمک زیادی کند.
- اگر آپنه خواب شدید دارید، دستگاه سی پپ نیاز دارید.
طبق تشخیص پزشک، ممکن است لازم باشد از دستگاههای کمک تنفسی در خواب مثل دستگاه سی پپ استفاده کنید تا با فرستادن جریان هوا به داخل مجرای تنفسی، مانع از بسته شدن راه هوا به دلیل افتادگی عضله داخل گلو و گرفتن نفس در خواب شوید، با قرار دادن ماسک در خواب، بهتر نفس کشیده و شب ها آب دهانتان هم روی بالش نمیریزد. دستگاه سی پپ ترس ندارد و ممکن است اصلاً لازم نباشد تا آخر عمر هر شب آن را روی صورتتان بگذارید و پس از مدتی استفاده از سی پپ، آپنه خوابتان بهتر شود.
- از ابزارهای مخصوص استفاده کنید.
دستگاه مندیبولار نوعی ابزار دهانی است که با جلو بردن فک پایین در درمان ریزش بزاق دهان در خواب استفاده میشود. به توصیه پزشک ابزار مندیبولا را در دهانتان قرار میدهید که باعث شود شما راحت تر بخوابید وخرناس و ریزش بزاق در خواب را کم کنید.
آیا آپنه با جراحی درمان میشود؟
اگر ریختن آب دهان در خواب به دلیل آپنه شدید باشد، در مواردی پزشک، جراحی آپنه را تجویز میکند. جراحیهای متفاوتی بسته به نوع آپنه شما ممکن است پیشنهاد شود.
- جراحی خارج کردن بافت انسدادی در گلو در مبتلایان به آپنه: در این روش که جراحی اوولوپالاتوفارینگوپلاستی نامیده می شود، پزشک بافتی را از پشت دهان و بالای گلوی شما خارج میکند. در این جراحی لوزهها و آدنوئیدهای شما برداشته میشوند. جراحی آپنه میتواند مانع از لرزیدن گوشت اضافی حلق شود و خروپف و ریختن آب دهان در خواب را هم درمان میکند.
برداشتن بافتها در پشت گلو با امواج نیز میتواند درمان مناسبی برای کسانی باشد که نمیتوانند سی پپ یا ابزارهای دهانی را تحمل کنند. - جراحی جابهجایی فک برای درمان آپنه: در این جراحی استخوان فک شما به سمت جلو حرکت داده میشود تا فضای پشت زبان و کام نرم بزرگتر شود که احتمال انسداد را کاهش میدهد. به این روش درمانی آپنه توسعه ماگزیلا مندیبولار نیز گفته میشود.
- جراحی کاشت برای درمان آپنه خواب: با یک بیحسی موضعی، میلههایی پلاستیکی از طریق عمل جراحی در داخل کام نرم شما جایگذاری میشود.
- ایجاد مسیر هوایی جدید یا تراکئوستومی برای درمان آپنه خواب: در این جراحی، سوراخی در گردن شما ایجاد میکنند و یک لوله پلاستیکی یا فلزی را در آن قرار میدهند تا از طریق آن لوله نفس بکشید. روزها سوراخ را میپوشانید ولی شبها که مشکل تنفس در خواب دارید از طریق سوراخ و لوله راحت نفس میکشید و دیگر خروپف نخواهید کرد و آب دهان شما روی بالش نخواهد ریخت.
عملهای جراحی دیگری نیز برای درمان وقفه تنفسی در خواب هستند که با پاک سازی یا بزرگ کردن مجاری تنفسی به کاهش خروپف و درمان آپنه خواب کمک میکنند و در نتیجه دیگر بزاق دهان در خواب روی بالش نمیریزد. جراحی بینی برای برداشتن پولیپ یا صاف کردن تیغه بینی بین سوراخهای بینی نیز برای درمان آپنه و ریختن آب دهان درخواب ممکن است لازم باشد.
عالی بود ممنون از مطالب خوبتون
ممنون از بازخورد شما ??
مگه تو خواب میشه هرجور دلمون خواست بخوابیم . زیاد مطلب جالب نبود واسم ، عادت خواب رو نمیشه عوض کرد بسختی
لوازم خواب مخصوصی وجود داره که به شما کمک میکنه تا عادت های غلط رو ترک کنید و در حالت درست بخوابید